2011-07-14 14:34:32• hírek • Czinzel László

A tehetséges fiatalokat várják a táborba

Aggteleken rendeznek tábort tehetséges magyar fiataloknak.

Augusztus 25 -29 között a magyarországi Aggteleken rendeznek tábort tehetséges, kárpát-medencei magyar fiatalok számára - derült ki a szatmárnémeti Al Capone étteremben megtartott sajtótájékoztatón, amelyen Bencze Attila főszervező illetve Krakkó Rudolf helyi szervező ismertette a részleteket a sajtó képviselőivel. Az Aggteleki Kulturális Tábor rövidítése a figyelemfelkeltő AKT, ezzel remélik, hogy sokak érdeklődését felkelti majd a rendezvény.

A tábor alapgondolata, hogy lehetőséget kell adni a Magyarországon illetve a határon túl élő magyar fiataloknak, hogy megmutassák tehetségüket egymásnak és a nagyvilágnak. Költőket, írókat, filmeseket, táncosokat, grafikusokat, szobrászokat és feltörekvő zenekarokat is várnak az aggteleki találkozóra, akik nem csak egymásnak, hanem szakembereknek is megmutatkozik alkotásaikat és workshopokon vehetnek részt.

A tervek szerint az irodalmárok alkotásaiból egy antológiát fognak kiadni, a résztvevő feltörekvő zenekarok egy-egy dallal pedig egy Best of Aggtelek című válogatáslemezen is megjelenhetnek. A filmkészítők és színjátszók közösen egy filmet is készítenek majd az elképzelés szerint, nekik fog segíteni a neves magyarországi filmkészítő, Andrew Vajna is.

A táborozóknak emellett lehetőségük lesz szórakozásra is, esténként koncertek lesznek többek között a Bikini, Kormorán és Kalapács nevű zenekarok részvételével. a táborról bővebben és a jelentkezési feltételekről a www.aktok.blogspot.com oldalon lehet bővebb tájékoztatást kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: